Сладкиш с крема сирене
Рецептата е на Милена Недялкова и е публикувана в брой 62 в списание GoodFood. Правила съм такъв сладкиш само със сладко. Този вариант ми хареса страшно много.
Продукти: 200 г меко масло, 1.5 ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, 4 яйца, 1 пак. бакпулвер, 1 пак. ванилия, 250 г крема сирене
Отделят се белтъци от жълтъци. От брашното, 1 ч.ч. захар, маслото, бакпулвера, ванилията и жълтъците се замесва ронливо маслено тесто. От тестото се отделя 1/3 и се слага в хладилник или камера за да стегне.
Крема сиренето се разбива със захарта на крем. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят постепенно към сместта със сиренето.
В тавичка (20/30 см) постлана с хартия за печене се разстила тестото. Отгоре се изсипва крема и се настъргва на едро ренде останалото тесто от камерата. Пече се на 200 градуса до зачервяване около 30/40 минути.
0 comments:
Публикуване на коментар