Вдъхновена от Пеп-чо и нейните картофени кюфтенца. Страхотна рецепта :)
Продукти: 1 кг картофи, 100 г сирене, 100 г кашкавал, 1 глава червен лук, половин връзка магданоз, 3 яйца, сол, черен пипер, сол ако е необходимо (аз лично не съм слагала, у дома ядем по-безсолно).
за панировката: брашно, галета, 3 яйца
Картофите се сваряват в подсолена вода. отцеждат се и се намачкват с вилица. Към тя се прибавят рендосания кашкавал, натрошеното сирене, подправките, настъргания лук и назязания на ситно магданоз. Прибавят се яйцата и се объркват добре. Сместа трябва да е сравнително гъста.
В отделни чинии се слага брашното и галетата. Яйцата се разбиват.
Загрява се мазнина. Правят се кюфтенца като се овалват в брашно и се оформят с ръце докато кюфтенцето поеме брашното -> галета -> яйце и се пускат в сгорещената мазнина. Пържат се до златисто.
Аз ги сервирах с тараторче :)
0 comments:
Публикуване на коментар