Шоколадови бисквитки с кафява захар

Невероятни бисквитки. Стават хрупкави и топящи се в устата. Още на първия ден омотах доста завидна бройка. А на другия ден бяха още по вкусни. И не оцеляха дълго време да ви кажа.



Рецептата е от тук.

Продукти: 170 г пудра захар, 50 г какао, 330 г масло на стайна температура, 2 яйца, 550 г брашно, кафява захар на кристали за овалване на бисквитите.

Маслото се нарязва и се поставя в купа. Към него се добавят пудрата захар, какаото, яйцата и брашното и се омесва на гладко тесто. Завива се с фолио и се оставя за два часа в хладилник.

Фурната се загрява на 170 градуса. От тестото се правят рулца с диаметър около 3-4 см. Режат се филийки с 1 см дебелина. Овалват се хубаво в кафява захар на кристали и се притискат малко за да може хубаво да полепне захарта.

Пекат се 15 минути върху тавичка покрита с пекарска хартия (не се надуват) и се изваждат да изстинат. Съхраняват се в кутия (ако устискат за в кутията ахахах).

Да ви е сладко и хрупкаво!





0 comments:

Публикуване на коментар