Пилешки дробчета с лук


Вкусни и бързи дробчета.

Продукти: 500 г пилешки дробчета, 3 малки моркова, 3 глави лук, 3 скилидки чесън, 1-2 с.л. зехтин, черен пипер и сол на вкус, 1 с.л. балсамов оцет, 50 мл бяло вино


Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на филийки, чесънът на дребно. В дълбок и голям тиган се загрява зехтина и в него се запържва лука и морковите докато омекнат. Малко преди да са готови се прибавя и чесъна. Дръпват се настрани в тигана и се запържват и дробчетата за няколко минути, докато побелеят.






Добавят се виното и оцета, посоляват се на вкус и се готвят още няколко минути до готовност. Сервират се поръсени с магданоз.




2 коментара:

  1. Отдавна не бях надничала в блога, ама само любими неща си ми приготвила:))

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че са ти харесали. Още колко имам за писане не е истина.Но започнах работа и вечер се прибирам след 22 часа и хич не ми се занимава. Та само в почивните ми дни пиша.
    :)))

    ОтговорИзтриване