Шоколадово целувчен сладкиш




Продукти:
за основата: 225 г шоколадови бисквити, 4 с.л. масло
за кремчето: 3 жълтъка, 50 г пудра захар, 4 с.л. царевично нишесте (аз сложих шоколадово, но може и натурално ), 600 мл прясно мляко, в оригиналната рецепта от книгата ми за рецепти с шоколад пише 100 г черен шоколад, аз обаче сложих 250. Реших, че искам да е по шоколадов сладкиша.
за целувчената смес: 3 белтъка, 100 г пудра захар, ванилия

Бисквитите се стриват на прах, към тях се добавя разтопеното масло (разбърква се добре докато бисквитите поемат цялото масло) и се разпределя във форма 23 см диаметър (моята беше по голяма). Оставя се за 10-15 минути в хладилник.
Жълтъците се разбиват на крем със захарта и нишестето. Млякото се загрява и малко преди да кипне се добавя яйчената смес като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня и се добавя черният шоколад който е начупен на парченца преди това. Бърка се енергично докато се разтвори напълно. Разпределя се върху бисквитения блат. Докато леко позастива се разбиват белтъците на сняг заедно със захарта и ванилията. Разпределя се върху крема.
Пече се на 160 градуса в предварително загрята фурна 30 минути.

Да ви е сладко!

0 comments:

Публикуване на коментар