Бакла с тахан



Рецептата ми я сподели една приятелка, която живее в Кипър и първоначално си помислих, че е кипърска, но след това я попитах и тя ми каза, че е египетска, но я приготвяли и в Сирия.

На една консерва отцедена бакла (което трябва да е около 300 грама) сложих 1 пълна супена лъжица сусамов тахан, малко прясно изцеден лимонов сок (аз не обичам много кисела храна освен ако не е в сладкиш затова сложих малко), малко зехтин, 2 скилидки чесън, малко водичка за да стане с гъстота на боза, кимион и сол на вкус. Загрях го на котлона за минутка и прибавих баклата. Накрая сложих малко листенца магданоз и сервирах с домати и краставици.
Благодаря ти, Данииии!

0 comments:

Публикуване на коментар