Картофи с лук и маслини
Продукти: 1 кг картофи, 1 връзка копър, 2 глави лук, 3 скилидки чесън, чубрица, черен пипер, сол на вкус, олио, 100 г маслини с чушка
Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. В тиган се загрява олио и се задушава лукът до златисто, добавят се нарязаните на дребно скилидки чесън.
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се в тавичка, прибавя им се лука с чесъна, сол на вкус и се разбъркват. Поръсват се с олио и се запичат до златисто на 200 градуса.
След готовност им се прибавят нарязаните маслини, копър и стритата чубрица.
Идеално е и като основно и като гарнитура.
Източник: Бон апети
0 comments:
Публикуване на коментар