Пържен агнешки дроб

Имах едно парче агнешки черен дроб във фризера и ми се искаше да го приготвя вече. Първоначално мислех да си го направя с лук и вино както си го обичам най-много. Но после се разрових в интернет и намерих тази рецета. Интересна ми се стори и я пробвах. Наистина дроба става много крехък. У дома се хареса. Сервирах го със салата от моркови, червено цвекло и домат. Снимката ми е кофти, но нищо.


Продукти: 300-400 г агнешки черен дроб, 1 яйце, 1 скилидка чесън, 1/2 ч.л. черен пипер, сол на вкус, малко олио за пържене.

Агнешкия дроб се накисва във вода с оцет за известно време колкото да "излезне" кръвта. Нарязва се на филийки около 1.5 см, подсушават се. В купичка се разбива яйцето и се смесва с черния пипер и нарязаната на много ситно скилидка чесън. Филийките дроб се слагат при яйчената смес и се оставят така поне половин час.

В тиган се загрява малко олио и дробът се пържи до готовност. Пържете по 2-3 минути на страна, не го препържвайте за да не стане жилав и твърд.
Посолява се след като е готов.
Сервира се с гарнитура по избор.

0 comments:

Публикуване на коментар