Обърнат сладкиш с ананас
Рецептата е от списание GoodFood.> Аз нямах ананас на шайби и при наличието на две консерви на парченца не ми се купуваше нов честно казано затова си поиграх да ги редя.
Още не съм го опитала, но мирише толкова примамливо на масълце и карамел!
Продукти: 1 консерва ананас (на шайби или на парченца) отцеден от сока и подсушени парчетата.
за маслената подложка: 50 г разтопено масло, 50 г ситна кафява захар
за тестото: 100 г разтопено краве масло, 100 г светла кафява захар, 100 г брашно, 1 пак. бакпулвер(10 г), 2 с.л. от ананасовия сироп, ванилия, 2 яйца.
Маслото се разбива със захарта на гъст крем за маслената подложка. Намазват се дъното и стените на 22 см форма с падащо дъно. Отгоре се подреждат парченцата ананас.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Яйцата се разбиват със захарта на крем, добавят се маслото, ванилията, двете супени лъжици ананасов сироп и брашното смесено с бакпулвер.
Сместа се разпределя внимателно върху парчетата ананас и се заглажда внимателно с лъжица. Пече се до готовност (забодена клечка трябва да излезне суха, без полепнала по нея смес) около 30-35 минути. Оставя се да изстине 10-15 минути. Стената се отделя и се обръща върху подходяща чиния. Може да се сервира и горещ и студен.
0 comments:
Публикуване на коментар