Браунис за шокохолици :)
Продукти: 100г. шоколадов кувертюр, 125г масло, 2 яйца, 2/3 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. брашно, 1 с.л. какао, 1/4 ч.ч. смесени лешников крокант и филирани бадеми, 2-3 с.л. лешниково брашно, 100 г шоколад с ядки начупен на малки парченца.
За заливката: 100 г кувертюр, 1 с.л. масло, 1-2 с.л. прясно мляко.
Шоколадови пръчици за украса.
Маслото и шоколада се разтапят на водна баня. Към тях се добавя захарта, какаото, яйцата едно по едно, брашното, натрошения шоколад и ядките.
Изсипва се в тавичка покрита с хартия за печене и се пече на 180 градуса докато забита клечка в средата излезне леко влажна. Оставя се леко да застине. През това време се разтапят на водна баня шоколада и маслото, добавя се и прясното мляко и се разбърква добре. Изсипва се върху сладкиша и се заглажда. Като изстине леко се наръсва обилно с шоколадовите пръчици. Нарязва се на парчета след като изстине напълно.
0 comments:
Публикуване на коментар