Торта с маскарпоне и бял шоколад
Продукти: за блата: 6 яйца, 160 г. брашно, 180 г захар, 2-3 с.л. какао на прах
за крема: 200г бял шоколад, 200 мл готварска сметана, 500 г маскарпоне, 1 ванилия, сладкарска боя (червена или розова)
за украса: лешников крокант и захаросани лимонови корички
за сиропа: захар, вода, лимонов сок
Разделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват на крем със захарта. Добавят се внимателно разбитите белтъци и се разбъркват с дървена лъжица. Прибавя се брашното малко по малко и какаото. Фурната се загрява на 180 градуса. Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене форма за торта (26 см) и се пече до готовност. Оставя се да изстине. Сметаната се загрява леко и към нея се добавя белият шоколад нарязан на малки парченца. Разбърква се докато се разтвори напълно и се оставя да се охлади. Сместа се разбива с миксер докато се удвои, добавят се маскарпонето и ванилията.
Сварява се сироп от захарта, водата и лимоновия сок. Аз направих 1 чаша захар, 1 вода, половин лимон, но ми остана.
във форма се подреждат блат -> сироп, крем, лимонови корички, блат (сиропиран от обратната страна -> крем и отгоре смед като го загладих покрих с крокант и лимонови корички.
0 comments:
Публикуване на коментар