Cottage Pie 2
Продукти: 500г кайма, 250 г микс от зеленчуци - тиквички нарязани на филийки, зелен боб, маслини, червена и зелена чушка, 1 морков нарязан на малки кубченца, 1 глава лук, 1 чаша червено вино, зехтин, 3 с.л. доматено пюре, 2 с.л. домашна едра лютеница, 1 кг картофи, 2 яйца, бучка масло, 2 топки моцарела (250 г)
Лукът се запържва в загрятия зехтин заедно с каймата, добавят се всички зеленчуци, и се оставят да се задушат. Прибавят се виното и доматеното пюре и лютеницата. Оставя се докато течността се изпари почти изцяло.
Сварените картофи се намачкват с вилица на пюре, прибавя се бучката масло, осолява се на вкус и се смесва с двете яйца. В тавичка се разстила каймата със зеленчуци и се покрива плътно с пюрето. Запича се до зачервяване. Отгоре се покрива с накъсаната моцарела и се допича на горна фурна докато моцарелата се разтопи и зачерви.
0 comments:
Публикуване на коментар