Кексчета с орехи и марципан



Продукти: 1 яйце, 80 г маргарин, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 3/4 ч.ч. захаар, 1 ч.л. ванилия, 1 и 1/4 ч.ч. брашно, 1 пак. бакпулвер, 1/4 ч.л. сол, 50 г марципан на парченца, 50 г шоколад нарязан на парченца, 50 г натрошени орехи

Маргарина и захарта се разбиват на крем. Добавя се яйцето, ванилията. Смесват се брашното, бакпулверът и солта и се прибавят постепенно към другата смес като се редуват с прясното мляко. Накрая се добавят орехите, марципана и шоколада.

Загрява се фурната на 180 градуса. Сместа се разсипва по формичките като не се препълват повече от 2/3. пекат се до готовност. Около 15-20 минути.

Оставят се да изстинат върху решетка.

Може да се поръсят с пудра захар.

0 comments:

Публикуване на коментар